Start van hoofdcontent

OOSTZAAN

nl

Dennis uit Oostzaan loopt 100 kilometer in recordtijd

27 september 2020, 15.11 uur · Door Redactie

OOSTZAAN - Het is hem gelukt: ultraloper Dennis Kreetz uit Oostzaan heeft 100 kilometer hardgelopen. En dat niet alleen, want de Noord-Hollander heeft zelfs een clubrecord gevestigd. Kreetz liep het stuk in 9 uur, 43 minuten en zes seconden. 

Dennis Kreetz

De sportfanaat liep de tocht zaterdag ter ere van het 70-jarig bestaan van Atletiekclub Waterland. Het was de vijfde keer dat hij aan de 100 kilometer begon. "Mensen vinden het al heel wat als je een marathon loopt", zei Kreetz van tevoren. "Ze denken dat dat ongeveer het maximale is dat je kunt lopen."

Het doel van Kreetz was om de afstand binnen de tien uur te lopen. Dat is dus gelukt. De inwoner van Oostzaan liep tien rondjes van rien kilometer in het Twiske. Met zijn handen in de lucht kwam hij na ruim negen en een half uur over de finish heen. 

Zie in de video hieronder hoe Kreetz over de finish kwam

Binnenkomst ultraloper Dennis Kreetz - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]