Ga naar Content

Barcelona en Ajax zijn het eens over transfer Dest

ÁMSTERDAM - Sergino Dest kan naar Barcelona. Volgens zijn zaakwaarnemer Joes Blakborn zijn Ajax en Barca het eens over de overgang van de 19-jarige rechtsback. Als Dest ook persoonlijk rond komt met de club van trainer Ronald Koeman en medisch wordt goedgekeurd, is de deal rond. 

Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

Dest, geboren in Almere, mocht zaterdag nog invallen tijdens het thuisduel van Ajax met Vitesse (2-1). Dat waren normaal gesproken zijn laatste minuten bij de club waar hij vorig seizoen doorbrak.

Dest stond ook in de belangstelling van Bayern M³nchen, dat ook ver voor hem wilde gaan. Met de overgang is een bedrag van zo'n 25 miljoen euro gemoeid, inclusief bonussen.

Ajax wil de aanstaande transfer nog niet bevestigen. De club treedt altijd pas naar buiten als ook de laatste details van de deal zijn afgerond. Zo verliest Ajax opnieuw een jeugdspeler aan een Europese topclub. Vorig seizoen vertrokken Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus) uit Amsterdam. Eerder deze zomer nam Donny van de Beek (Manchester United) afscheid.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]