Ga naar Content

Toezichthouders bedreigd, mishandeld en vastgehouden in Medembliks café

MEDEMBLIK - Twee toezichthouders van de gemeente controleerden afgelopen nacht op de coronamaatregelen in een café aan de Kaasmarkt in Medemblik. Daar werden ze opgemerkt en vervolgens bedreigd met de dood, mishandeld en enige tijd vastgehouden tegen hun wil in. Een van hen raakte hierbij licht gewond. 

Foto: Adobe Stock

Kort na middernacht liepen de twee toezichthouders het café in. Ze zagen dat bezoekers de anderhalvemeterregel niet naleefden en dat er binnen werd gerookt. Ze maakten daarom foto's van de situatie in het café.

De eigenaar sprak de controleurs aan, maar al snel liep dit gesprek uit de hand. De toezichthouders werden bedreigd met de dood, mishandeld en vastgehouden.

Ook pakten bezoekers van het café de telefoon van de controleurs af. Zij verwijderden vervolgens de foto's van de telefoon. 

Aanhouding

De twee controleurs konden uiteindelijk weggekomen en schakelden de politie in. Na onderzoek van de politie is de eigenaar van het café aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. 

De gemeente gaat bestuursrechtelijke stappen tegen het café voorbereiden na dit incident.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.