Ga naar Content

Trainer Ten Hag is het niet eens met rode kaart voor Álvarez

AMSTERDAM - Trainer Erik ten Hag van Ajax kan niet leven met de rode kaart die Edson Álvarez vlak voor rust van het duel met Vitesse (2-1) kreeg. "Iedereen die gevoetbald heeft, weet dat hij dit niet expres deed", zei hij.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Álvarez ging op een been van Loïs Openda staan. "In het eerste competitieduel met Sparta krijgt Tagliafico een rode kaart omdat de bal op het kunstgras stuit. En nu dit weer. Zo kunnen we geen automatismen kweken. Dan is het knokken met tien man. Dan zie je wel dat we erg veel veerkracht hebben."

Kansen

"Vitesse heeft goed gespeeld", zei Ten Hag. "We waren in het begin niet wakker en geven twee kansen weg. Na die 1-0 komen we met tien man te staan. En toch krijgen we nog twee enorme kansen op 2-0. Dan zit de wedstrijd op slot."

"Als we een kans zien zullen we die niet laten liggen"

ajax-trainer erik ten hag

Ten Hag is tevreden over het spel van de aangetrokken Mohammed Kudus en Antony. Hij wilde niet zeggen of Ajax behoefte heeft aan meer versterkingen. "We evalueren steeds weer hoe we er voor staan. Als we een kans zien dan zullen we die niet laten liggen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]