Ga naar Content

Balende AZ-coach Slot ziet zijn ploeg niet goed reageren op de tweede bal

SITTARD - Met lede ogen zag Arne Slot de slotfase Fortuna - AZ aan. Diep in blessuretijd maakte oud-Ajacied Zian Flemming de 3-3. En net zoals als vorige week zag de Alkmaarse coach zijn ploeg gelijk spelen. "In mijn beleving geef je echt de wedstrijd weg."

Arne Slot na Fortuna - AZ - NH Nieuws

"De tegenstander kiest ervoor om lange ballen en op de tweede bal te spelen," analyseert Arne Slot de slotfase van het duel in Zuid-Limburg. "Dan moet je dat beter verdedigen en niet hoe wij dat deden. Fortuna kan vervolgens twee keer schieten."

Twee punten laten liggen

AZ was na de 1-1 van vorige week tegen PEC Zwolle erop gebrand om iets goed te maken. Daar leek het ook lange tijd na, want de Alkmaarders stonden diep in de tweede helft nog met 1-3 voor. "Als je dan in de laatste minuut de tegengoal krijgt, dan balen we ontzettend. We hebben hier twee punten laten liggen. Daar moeten we nu achteraan jagen, omdat weer goed te maken."

"Ik heb het gister ook gelezen. Volgens mij zijn dat geruchten.

AZ-trainer Arne Slot

Interesse in Koopmeiners

Tot slot nog de kwestie Teun Koopmeiners. Afgelopen week verschenen er berichten in de Engelse media dat Leeds United interesse heeft in de aanvoerder van de Alkmaarders. "Ik heb het gister ook gelezen", aldus Slot. "Volgens mij zijn dat geruchten. Ik heb Max Huiberts, directeur voetbalzaken, vanmiddag gesproken en hij heeft me daar niks over gezegd."

Bekijk de video voor het hele gesprek met Arne Slot na Fortuna - AZ.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]