Ga naar Content

Zwembad Molenkoog na 50 jaar nog steeds onmisbaar voor Texelaars

Zwembad Molenkoog op Texel bestaat dit jaar vijftig jaar. Hoewel er dit seizoen vanwege corona minder bezoekers waren dan in vorige jaren, is de harde kern ochtendzwemmers dolblij dat ze weer kunnen zwemmen. "Het is de ideale start van de dag."

Foto:

De opening van de Molenkoog in 1970 was een klein beetje een valse start. Er werd al volop gezwommen, maar eigenlijk was het zwembad nog niet af. In 1971 werd het zwembad officieel geopend. Voor badmeester Connie Joling komt dat eigenlijk wel goed uit, dit jaar kan door corona het vijftigjarig jubileum niet gevierd worden, maar volgend jaar proberen ze het gewoon weer.

Zwembad de Molenkoog bestaat 50 jaar - NH Nieuws

Connie's taak als badmeester is toezicht houden. Maar bij de vaste ochtendzwemmers is een praatje maken ook belangrijk. "Het sociale aspect is ook belangrijk en dat je op zijn tijd een  luisterd oor biedt. Het is erg gezellig maar je bent toch ook een beetje maatschappelijk werker ls het nodig is." zegt Connie. "Als er veel kinderen in het zwembad zijn dan moet je natuurlijk alert zijn, dat ze niet duiken in het ondiepe bad of dat kinderen die niet kunnen zwemmen het diepe inlopen."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]