Eredivisie Cup: Ajax Vrouwen beginnen met winst, minimaal verlies VV Alkmaar

ZWOLLE - De vrouwen van Ajax hebben de eerste wedstrijd van de Eredivisie Cup gewonnen. PEC Zwolle werd met 0-2 verslagen. VV Alkmaar kende daarentegen een valse start. Er werd met 1-0 verloren van FC Twente na een goal in de beginfase.

De Ajax Vrouwen kregen pal voor rust de grootste kans, maar de doelman van PEC Zwolle was alert. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Danny Schenkel pas op voorsprong. Stefanie van der Gragt kopte de bal in het Zwolle-doel. Vlak voor tijd besliste de ingevallen Nikita Tromp het duel op aangeven van Marjolijn van den Bighelaar: 2-0.

Tekst gaat verder onder de tweet

VV Alkmaar

De ploeg van Corina Dekker leidde een minimale nederlaag tegen FC Twente. Een doelpunt van Lynn Wilms na elf minuten was voldoende voor de winst: 0-1.

Check hier alle andere uitslagen in de Eredivisie Cup. De returns worden op 30 oktober gespeeld.