Ga naar Content

Koning Willem-Alexander maakt ritje in Amsterdamse metro

AMSTERDAM - Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de nieuwe Amsterdamse Noord/Zuidlijn. Hij stapte -met mondkapje op- in de metro, hoorde over de geleerde lessen bij de bouw van deze nieuwe metrolijn en sprak onder meer met een reiziger en een medewerker van het GVB.

Koning Willem-Alexander in de metro - Foto: AT5

De koning stapte op bij station Europaplein, waar hij werd ontvangen door verkeerswethouder Sharon Dijksma en tijdelijk GVB-directeur Mark Lohmeijer. Vanaf daar reed hij met de metro richting station Rokin, waar hij een rondleiding kreeg langs de archeologische vondsten die tijdens het graven van de tunnel zijn gevonden.

Geleerde lessen

Op station Noord sprak hij vervolgens met diverse betrokkenen van het GVB, de gemeente en de OV Metropoolregio Rotterdam Den Haag over de geleerde lessen van de Noord/Zuidlijn voor toekomstige complexe infrastructurele projecten.

Het werkbezoek vond plaats naar aanleiding van het thema van de Nieuwjaarsontvangst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in januari dit jaar. Naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving representeren, waren toen ook vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer genodigd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.