Ga naar Content

Competitiemanager KNVB: "Stadions veiligste plek om samen te komen"

ZEIST - Een voetbalstadion is volgens competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB momenteel één van de veiligste plekken om in de coronatijd samen te komen. Bluyssen is dan ook niet bang dat de gebeurtenissen in Tilburg, waar fans van Willem II op een plein dicht bij elkaar stonden, een negatieve weerslag zullen hebben op de bezettingsgraad van de stadions. 

Foto: Pro Shots / David van Haren

De KNVB kreeg deze week een evaluatie binnen van politie en de gemeentes over de eerste twee speelrondes van de eredivisie. "We zijn drie, vier maanden bezig geweest om afspraken te maken en protocollen te schrijven. Uit de eerste evaluatie blijkt dat het vrijwel overal echt heel goed gaat. Alleen bij Feyenoord hadden afgelopen week wat dingen beter gekund, maar daar wordt het nu ook beter georganiseerd", zegt Bluyssen.

"Nergens wordt zoveel afstand gehouden en zoveel gereguleerd als in de stadions"

knvb-competitiemanager Jan bluyssen

"Ik durf wel te zeggen dat een stadion nu, met de huidige coronamaatregelen die we hebben, één van de meest veilige omgevingen is om bij elkaar te komen", vervolgt de competitiemanager.  "Nergens wordt zoveel afstand gehouden en zoveel gereguleerd als in de stadions. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de komende speelronde."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]