Ga naar Content

Bondscoach Frank de Boer is blij: "Je ziet het niet altijd aan me, maar het is echt zo"

ZEIST - Frank de Boer is vrijdagmiddag gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. De Monnickendammer is trots dat de KNVB voor hem heeft gekozen: "Ik ben zeer vereerd. Het is een supergevoel om bondscoach te mogen zijn van ons land."

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

"Ik droeg het Oranje-shirt altijd met trots en dit is een zeer speciaal moment voor mij"

BONDSCOACH FRANK DE BOER

"Blij is het juiste woord. Je ziet het misschien niet altijd aan me, maar het is echt zo", begon De Boer de persconferentie in Zeist. "Het maakt me zeer trots, maar dat was als speler ook al zo. Ik droeg het Oranje-shirt altijd met trots en dit is een zeer speciaal moment voor mij en mijn naasten."

Tekst gaat verder onder de Tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Boer (50) was bij het WK van 2010 assistent van bondscoach Bert van Marwijk. Met Ajax won de Noord-Hollander vervolgens vier landstitels. De buitenlandse avonturen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United gingen moeizamer, waardoor niet iedereen het in hem ziet zitten als bondscoach van Oranje. "Je hebt altijd tegenstanders. Die hoor je vaak het luidst. Ik denk dat er ook een hele grote groep wel tevreden is met de keuze van de KNVB", aldus De Boer.

Assistenten

Dwight Lodeweges (62) blijft assistent-trainer. De Boer vergeleek hem met Hennie Spijkerman, met wie hij jarenlang samenwerkte bij Ajax: "Ik krijg dezelfde energie weer terug." Ook Maarten Stekelenburg (assistent) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer) blijven deel uitmaken van de technische staf. Mogelijk komen Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder daar binnenkort bij. 

"Je hebt altijd tegenstanders. Die hoor je vaak het luidst"

bondscoach frank de boer

De Boer gelooft in een mooie toekomst voor het Nederlands elftal. "We hebben goede spelers en een goede staf. Ik wil altijd het hoogst mogelijke, dat had ik als speler al en nu ook als coach. We willen dolgraag weer een EK en een WK meemaken, daar zo lang mogelijk meedoen, zodat je trots kunt zijn op je land. Ik zie een heel mooie periode voor ons waarin we goed kunnen samenwerken en er iets heel moois van maken. Ik ga mijn stinkende best doen."

Tekst gaat verder onder de Tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Er heerst hier een topsportmentaliteit. Dat is ook te danken aan de heren naast me. Ik dank hen voor hun vertrouwen en, nogmaals, ik heb er heel veel zin in", besloot De Boer. Hij werd tijdens de persconferentie bijgestaan door KNVB-directeuren Eric Gudde (betaald voetbal) en Nico-Jan Hoogma (topvoetbal).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]