Ga naar Content

Gerelateerde videos

Tijs Velthuis: "Als het dan echt zo is voelt het wel als een groot compliment"

WIJDEWORMER- Jong AZ speelde maandag een knotsgekke wedstrijd tegen titelfavoriet De Graafschap.  De beloften wonnen met maar liefst 7-3, nadat de Alkmaarders na veertig minuten al op een 5-0 voorsprong waren gekomen.

Voor Jong AZ-speler Tijs Velthuis was het niet alleen vanwege de uitslag een memorabele avond. De verdediger mocht van trainer Michel Vonk, nadat hij in de wedstrijd tegen NAC zijn debuut in het betaalde voetbal maakte, voor het eerst vanaf de aftrap beginnen.

"Tijdens de voorafgaande training werd ik op de positie van linker centrale verdediger gezet en toen dacht ik al dat de kans wel groot zou zijn dat ik zou starten. Ik had ook al de hele week positieve berichten van de trainers gekregen over hoe ik in de wedstrijd daarvoor was ingevallen. Als het dan echt zo is, voelt het wel als een groot compliment", aldus Velthuis.

"Met zijn rechtervoet raakte hij vervolgens mijn voet waardoor zijn enkel verzwikte."

jong az-verdediger tijs velthuis

De verdediger houdt wel een lichte negatieve nasmaak over aan het spectaculaire duel. Aan het einde van de eerste helft maakte Velthuis een tackle waardoor Ralf Seuntjens met veel pijn het veld middels een brancard moest verlaten.

"Na de wedstrijd zag ik beelden terug. Op het moment dat ik de sliding maak, hield ik mijn been een beetje in en hij springt er over heen. Hij raakte met zijn rechtervoet vervolgens mijn voet, waardoor zijn enkel verzwikte. Voor hem is het echt balen. Een vervelend moment."

Bekijk hieronder de samenvatting van het doelpuntrijke duel. Tekst loopt door onder video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Velthuis kwam ruim een jaar geleden over uit de jeugdopleiding van FC Twente. Inmiddels heeft hij zijn draai dus helemaal gevonden bij de Alkmaarders. Ambitieus is hij zeker, alleen wel op zijn eigen tempo. "Ik kijk altijd met kleine stapjes vooruit. Nu heb ik mijn basisdebuut gemaakt en is het een kwestie van doorgroeien. Ik kijk nu eerst weer naar de volgende wedstrijd en daarin moet ik weer presteren."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]