Sport

AZ kan tegen Fortuna naast Stengs ook niet beschikken over Clasie en Idrissi

24 september 2020, 18.00 uur · Door Redactie

WIJDEWORMER - AZ moet het zaterdag in het uitduel bij Fortuna Sittard stellen zonder Calvin Stengs (schorsing), Oussama Idrissi en Jordy Clasie (blessures). Vooral het gemis van de twee aanvallers is een flinke aderlating voor AZ. "Het is voor het eerst dat ze er allebei er niet bij zijn", aldus trainer Arne Slot. 

Laatste stand van zaken met Arne Slot - NH Nieuws

De Alkmaarders willen de rug weer rechten na de teleurstellingen van vorige week. Eerst was er de uitschakeling in de Champions League en afgelopen weekend kwam de ploeg van Arne Slot niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. Meevaller is dat Ron Vlaar donderdag wel weer mee kon doen met de groepstraining.

Aanvalsspel

Probleem bij AZ dit seizoen is het scorend vermogen. Nu zowel Idrissi als Stengs niet van de partij is zaterdag wordt dat alleen maar lastiger. Slot wil echter niks veranderen aan de tactiek. "Als wij nog hoger druk willen zetten, dan moeten we achter de goal van de tegenstander staan", vertelt Slot met een knipoog. "Meer risico daarin zou niet kunnen. Wel zou de afstemming van het aanvalspel beter kunnen, zeker als er een aantal jongens afwezig zijn."

Quote

"Als wij nog hoger druk willen zetten, dan moeten we achter de goal van de tegenstander staan"

AZ-trainer Arne Slot

Geflatteerd

Tegenstander Fortuna Sittard wil dit weekend ook wat goed maken, want de Limburgse ploeg verloor beide wedstrijden en staat met nul punten onderaan de ranglijst. "Fortuna heeft vorig seizoen thuis weinig verloren en dat deden zij vaak met dominant voetbal. Nu zijn ze thuis begonnen met een nederlaag tegen Heerenveen (1-3, red.), al vond ik dat wel geflatteerd."

Fortuna Sittard - AZ begint zaterdag om 18.45 uur en na afloop verschijnen reacties op deze site en sociale kanalen van NH Sport.

Bekijk de video voor de laatste stand van zaken met trainer Arne Slot. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio