Ga naar Content

Officieel: Frank de Boer nieuwe bondscoach tot en met WK 2022

ZEIST - Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van Oranje. De inwoner van Monnickendam is door de KNVB aangesteld als opvolger van Ronald Koeman, die naar FC Barcelona vertrok. De Boer heeft een contract getekend tot en met het WK van 2022. 

Foto: Pro Shots / SIPA USA

De oud-Ajacied begint met onmiddellijke ingang aan zijn werkzaamheden in Zeist. Hij zit daarom komende maand bij de oefeninterland tegen Mexico en de wedstrijden voor de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina en Italië al op de bank.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Loopbaan

De 50-jarige De Boer begon zijn loopbaan als hoofdtrainer eind 2010 bij Ajax. Met de Amsterdammers behaalde hij vier landstitels op rij. In de zomer van 2016 ging de Monnickendammer aan de slag bij Internazionale, waar hij een kleine drie maanden later alweer moest vertrekken. Ook bij zijn volgende werkgever, het Engelse Crystal Palace, volgde snel ontslag. Eind juli kon hij ook vroegtijdig vertrekken bij het Amerikaanse Atlanta United. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]