Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Van stewardess naar nomade: Wendy vertrekt voorgoed op zoek naar verhalen

23 september 2020, 18.44 uur · Door Doron Sajet

Wendy de Boer had het allemaal: een droombaan als stewardess bij KLM, een fijn huis in Amsterdam en vrienden in de buurt die om haar geven. Ze levert het allemaal in voor een nieuw nomadisch bestaan. Volgende week vertrek ze voorgoed uit Nederland met haar enige bezit: een Toyota Landcruiser en haar camera's.

Wendy de Boer op haar Toyota Landcruiser - NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Niks houdt de Amsterdamse Wendy de Boer nog tegen. Sterker nog, er is ook niets meer dat de ex-stewardess van KLM hier in Nederland kan houden. Vorig jaar leverde De Boer na 20 jaar haar blauwe uniform in voor een nieuw nomadisch bestaan als fotograaf en filmmaker op willekeurige plekken verspreid over de hele wereld. Haar doel is om met lokale fotografen en filmakers samen te werken en hen te helpen hun verhalen te delen in binnen- en buitenland.

Passie

Veel van haar internationale collega's ontmoette ze al in haar tijd als stewardess. Wendy nam altijd haar camera's mee als ze enkele dagen op een verre bestemming tussen de heen- en terugvlucht moest verblijven. De Amsterdamse ontdekte dat bij die samenwerkingen een nog grotere passie lag dan de luchtvaart. Ze verkocht al haar bezittingen, gaf haar huis en baan op en schafte de Landcruiser aan om op zoek te gaan naar al die verhalen die op haar wachten.

Artikel gaat verder onder de foto

Wendy de Boer voor haar 'slaapkamer' - NH Nieuws / Doron Sajet

Veel heeft Wendy niet nodig om zich thuis te voelen, dat bewijst de Landcruiser wel. Ze kan erin slapen, koken en zich zelfs opfrissen met een campingdouche. Haar vele vrienden hebben boodschappen achtergelaten op het meubilair en kunnen met verbonden blijven via Whatsapp en sociale media.

Corona

Wendy had haar oneindige reis al in maart willen beginnen, maar corona gooide roet in het eten. Anders was ze nu in Tibet geweest. Toen half juni weer wat grenzen in Europa opengingen, zette ze haar plannen door. Maandag vertrekt Wendy definitief en hoopt als eerste de Balkan te bereiken. Bang voor reisrestricties, verplichte quarantaine en het coronavirus is ze niet. "Omdat ik mij aanpas aan de lokale regels", aldus Wendy.

"Ik leef een vrij solistisch bestaan. Ik ben heel veel alleen, veel aan het editten en veel in de auto. Alleen de momenten dat ik contact maak met de fotografen zal ik onder mensen zijn." In haar Landcruiser heeft Wendy zelf een spatscherm die tussen haar en een eventuele bijrijder geplaatst kan worden. Ze realiseert zich dat de gezondheidszorg in het buitenland veel te wensen over kan laten: "Als je dit doet moet je je angst aan de kant zetten."

Artikel gaat verder onder de video

Van stewardess naar nomade: Wendy laat alles achter - NH Nieuws / Doron Sajet

Shoot With A Local

Wie Wendy met haar Landcruiser wil blijven volgen, ze zit op Facebook, Instagram, YouTube en plaatst alles op haar eigen site Shoot With A Local.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]