Ga naar Content

Snel duidelijkheid over nieuwe bondscoach: Frank de Boer nadert akkoord

ZEIST - Frank de Boer kan snel als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden aangesteld. De 112-voudig international heeft met de KNVB gesproken om de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op te volgen. De Monnickendammer laat deze week weten of hij akkoord gaat met alle voorwaarden.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Voor De Boer ligt een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar klaar, melden meerdere media. Het ligt voor de hand dat daarvoor zijn functioneren na het uitgestelde EK van volgend jaar zomer wordt geëvalueerd.

Lodeweges assistent

De kans is groot dat De Boer en de KNVB elkaar snel vinden. De oud-trainer van Ajax (vier titels in zes seizoenen), Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United heeft er geen moeite mee dat Dwight Lodeweges zijn rechterhand wordt. Lodeweges is populair bij de internationals en assisteerde Koeman ook al bij Oranje. Hij functioneerde tijdens de laatste interlands met Polen en Italië als bondscoach ad-interim. Over andere zaken komt De Boer er met de KNVB waarschijnlijk ook snel uit.

7 oktober eerstvolgende interland

Als beide partijen elkaar definitief vinden, dan debuteert De Boer op 7 oktober als bondscoach tijdens een vriendschappelijke interland tegen Mexico in de Johan Cruijff ArenA. Direct daarna wachten uitwedstrijden met Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober) in de Nations League. Het is de bedoeling dat de nieuwe bondscoach volgende week vrijdag de definitieve selectie voor die drie interlands bekendmaakt.

De Boer (50) liet al eerder weten dat hij het een eer zou vinden om bondscoach van Oranje te worden. "Het is samen met de functie van minister-president de belangrijkste baan van Nederland. Iedereen praat er over", aldus deNoord-Hollander.

Rijkaard en Bosz

Ook Frank Rijkaard en Peter Bosz waren kandidaten voor het bondscoachschap. Amsterdammer Rijkaard voelt niets meer voor een functie in de voetballerij en voormalig Ajax-trainer Bosz staat onder contract bij Bayer Leverkusen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]