Amsterdam

Acht jaar cel en tbs voor fatale steekpartij Warmoesstraat

22 september 2020, 17.11 uur · Aangepast 22 september 2020, 17.30 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft een 50-jarige man acht jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd wegens het doodsteken van een 29-jarige man. De verdachte rende op 5 juni 2019 in de Warmoesstraat in de Amsterdamse binnenstad op het slachtoffer af en stak hem pardoes een aantal keren met een mes in zijn borst. Het geweld werd geregistreerd door bewakingscamera's. 

De plek van de steekpartij - Inter Visual Studio

Kort na het incident kon de man worden gearresteerd. Bij zijn aanhouding viel er een mes uit zijn broek en bleek hij nog een mes bij zich te dragen in een buideltasje. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Wat de man tot het geweld heeft gedreven, is duister gebleven.

Tijdens het proces twee weken geleden heeft hij er consequent het zwijgen toe gedaan. Op de dag van de steekpartij heeft de man in Almere een buurman met een mes bedreigd. Dat feit is in de rechtszaak meegenomen. De rechter betrok in zijn overwegingen dat de steekpartij op klaarlichte dag in een drukke straat heeft plaatsgevonden. Tal van getuigen zagen het gebeuren en waren geschokt.

Psychische stoornis

Deskundigen hebben vastgesteld dat de man lijdt aan een psychische stoornis. Hij is eerder veroordeeld voor geweldsmisdrijven. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel en tbs met dwangverpleging

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03