Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Politie trekt wapens bij aanhouding op Westelijke Randweg Haarlem

22 september 2020, 15.47 uur · Aangepast 23 september 2020, 15.52 uur · Door Redactie

HAARLEM - De politie heeft vanmiddag een man aangehouden op de Westelijke Randweg in Haarlem op verdenking van verboden wapenbezit. Op beelden die NH Nieuws heeft ontvangen is te zien dat meerdere agenten met getrokken wapens de bestuurder van een wit busje arresteren. Veel automobilisten waren getuige van deze arrestatie. 

Aanhouding op de Westelijke Randweg in Haarlem - NH Nieuws

Een witte bus werd vanmiddag op de Westelijke Randweg ter hoogte van de kruising met de Orionweg en de Pim Mulierlaan in Haarlem tegengehouden. Op de beelden is te zien dat meerdere agenten met getrokken wapens de bestuurder staande houden. 

De verdachte moet op de weg op zijn knieën gaan zitten met zijn handen op het hoofd. De politie arresteert hem vervolgens en voert hem af in een politiebus. 

Wapenbezit

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er een melding was binnengekomen van een mogelijk gewapende bestuurder van een bus. Als er een melding van mogelijk wapenbezit binnenkomt dan is de procedure zoals op de beelden te zien het standaard protocol van de politie. 

De 39-jarige bestuurder bleek uiteindelijk inderdaad een wapen in het dashboardkastje te hebben liggen. De man zit nog vast, laat de politie weten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03