Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Raadslid Ralph Castricum niet vervolgd voor discriminatie van buren

22 september 2020, 16.05 uur · Aangepast 22 september 2020, 16.37 uur · Door Maaike Polder

CASTRICUM  - Raadslid Ralph Castricum wordt niet vervolgd voor discriminatie. In de aangifte die een Syrische buurman tegen hem deed, staat volgens het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijs dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. 

Ralph Castricum/Gemeente Castricum

Dit bevestigt politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan NH Nieuws. De ruzie tussen Castricum en meerdere Syrische buren vond plaats op de avond voor de explosie bij de woning van het raadslid. 

Volgens de politie is de aangifte is bekeken door de recherche, een gebiedsofficier en een discriminatieofficier. "Die trokken strafbare feiten in twijfel", aldus Sintenie. Wat ook is meegewogen in het eindbesluit van de officier van justitie is 'de maatschappelijke aandacht die het onderwerp heeft'. 

'Zorg dat jullie weggaan'

Afgelopen zaterdag maakte NH Nieuws bekend dat meerdere buren het raadslid beschuldigen van discriminatie, op de avond voor de explosie bij Castricum. Één buurman deed aangifte. "This is my country! Dit is niet jullie land! Ik werk bij de gemeente en ik zal ervoor zorgen dat jullie hier weggaan", zou het raadslid zijn buren hebben toegeschreeuwd.

De persoon die aangifte heeft gedaan, was niet bereikbaar voor commentaar. Een bevriende buurtbewoner, die Castricum ook beschuldigde van discriminatie maar geen aangifte deed, reageert: "Ik hoor dit nu voor het eerst." 

"Degene die aangifte heeft gedaan, kan morgen een brief verwachten dat er geen vervolging komt voor Castricum", aldus politiewoordvoerder Sintenie. 

Ralph Castricum zelf wil niet reageren tegenover NH Nieuws. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?