Ga naar Content

Ajax slaat nieuwe slag en gaat langer door met Sontje Hansen

AMSTERDAM - Sontje Hansen (18) heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Ajax. De talentvolle spits uit Hoorn ligt nu tot medio 2023 vast in de Johan Cruijff ArenA, waar zijn contract eerder in de zomer van 2021 afliep. 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

Daarmee is Ajax er opnieuw in geslaagd om een van de jeugdproducten langer aan zich te binden. Eerder verlengden de Amsterdammers ook al de contracten van spelers als Ryan Gravenberch, Naci Ünüvar en Kenneth Taylor. Ook Devyne Rensch en Jurriën Timber zijn spelers uit deze talentvolle lichting die door Ajax langer zijn vastgelegd. 

Hansen speelde in de jeugd van HSV Sport, Zwaluwen '30 en Always Forward voor hij in 2013 bij Ajax terecht kwam. Nadat hij de jeugdelftallen daar doorliep, maakte hij vanaf december 2019 deel uit van Jong Ajax. Daar maakte hij drie doelpunten in tien wedstrijden in de eerste divisie. Eind vorig jaar maakte hij ook zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax, tijdens de bekerwedstrijd tegen Telstar (3-4 winst, red.).

Interesse van topclubs

De afgelopen periode, waarin Hansen kampte met een enkelblessure, werd de Noord-Hollandse spits met meerdere Europese grootmachten in verband gebracht. Zo passeerden onder andere Juventus en Manchester City de revue. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]