Ga naar Content

Zorgorganisatie Omring wil problemen voor zijn en start eigen coronatestlijn

WEST-FRIESLAND - Zorglocatie Omring is gestart met een eigen coronatestlijn voor het personeel, om eventueel lange wachttijden bij de GGD voor te zijn. Bij hoge nood kan er binnen de organisatie nu zelf getest worden. 

GGD Hollands Noorden - Foto: GGD Hollands Noorden

Sinds gisteren kan zorg- en onderwijspersoneel door heel Nederland zich met voorrang op het coronavirus laten testen. Toch wil zorgorganisatie Omring het zekere voor het onzekere nemen.

"We kunnen in een situatie terechtkomen waarin medewerkers die onmisbaar zijn voor de zorg te lang moeten wachten op een uitslag van de GGD. Denk bijvoorbeeld aan een locatie waar werknemers langdurig ziek zijn of op vakantie zijn. Als daar mensen wegvallen brengt dat de continuïteit van de zorg in gevaar", vertelt woordvoerder Job Leeuwerke. 

Verder benadrukt Leeuwerke dat ze bij Omring erg blij zijn dat zorgpersoneel nu met voorrang getest kan worden. "De testlijn van de GGD blijft voor ons ook nog steeds testlijn nummer één. Pas als dat te lang duurt en de desbetreffende medewerker is onmisbaar voor zorg, dan maken we gebruik van onze eigen testlijn", aldus Leeuwerke.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]