Start van hoofdcontent

ZWAAG

nl

Jan en Mans geven duizendste fiets weg aan minima-gezin: "Ik vind hem heel mooi"

22 september 2020, 09.00 uur · Aangepast 22 september 2020, 09.20 uur · Door Maarten Edelenbosch

ZWAAG - Jan Kooijman en Mans Semler deelden hun duizendste fiets uit. Twee jaar geleden begonnen ze met het opknappen van fietsen en die uit te delen aan kinderen uit minima-gezinnen. Toby van Teeseling (10) uit Heerhugowaard was de gelukkige. Zijn vorige fiets ging kapot en er was geen geld voor andere. "Ik vind hem heel mooi en ga er zeker gebruik van maken", vertelt hij verlegen.

Jan en Mans delen duizendste fiets uit - NH Nieuws

Toen de mannen uit Zwaag begonnen konden ze niet bedenken dat het zo uit de hand zou lopen. Hun huizen stond al gauw vol met fietsen dus moest er een grotere ruimte worden gevonden. Dat werd het terrein van voetbalvereniging HOSV Sport waar ze onlangs uit handen van burgemeester Jan Nieuwenburg een Eenhoornzegel kregen, een gemeente-onderscheiding.

En nu werd van het uitdelen van de duizendste fiets een feestje gemaakt. "We zijn er heel emotioneel onder. Dat we dit vol kunnen houden en er duizend hebben kunnen weggeven. Echt een mijlpaal", zegt Jan Kooijman.

Duizendste fiets is gloednieuw

Sponsors besloten de handen ineen te slaan. Dus kreeg Toby geen opgeknapte fiets, maar zelfs een gloednieuwe. "Ik denk dat het wel op z'n plek is voor deze twee hardwerkende mannen. Trots en respect voor ze. Ik wens ze nog veel succes en hoop dat ze er nog veel mogen uitdelen", zegt sponsor en eigenaar van een fietsenwinkel Winfred Wester.

Ook zijn collega Edwin Boels uit Volendam schonk een nieuwe fiets. En die kon ook gelijk worden uitgedeeld. "Het is toch prachtig, de inzet van Jan en Mans. En de vrouwen erachter. Wat ze doen voor de mensen die het minder hebben."

Faylinn krijgt fiets 1001

En dus staat de teller alweer op 1001. De vijfjarige Faylinn uit Zwaag was er maar al te blij mee. En dat ze nog niet los kan fietsen was ook geen probleem voor Jan en Mans. Die zetten er gelijk zijwieltjes onder, zodat ze veilig op weg kan.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]