Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Scholieren Kennemer College Beverwijk weer terug na weekje thuisquarantaine

21 september 2020, 17.40 uur · Door Redactie

BEVERWIJK - Tweehonderd leerlingen van het Kennemer College havo/vwo in Beverwijk zijn na een weekje thuisquarantaine weer terug op school. De directie had hen gevraagd om vrijwillig thuis online-lessen te volgen nadat zes leerlingen van de havo-afdeling positief waren getest op het coronavirus. 

"Ik ben blij dat we weer naar school kunnen", zegt havo-scholier Tom Beentjes met een glimlach. "Online-les werkt prima, maar het is toch een beetje de sfeer die je mist." Hij krijgt bijval van Maja Nadj die ook in het eindexamenjaar van de havo zit. "Online les is wel handig, maar ik zit liever op school."

Vorige week maandag  zat Maja  al in quarantaine, want ze had coronaverschijnselen. "Ik was gewoon thuis, ziek en had een test gedaan." Tot haar opluchting bleek die test negatief en heeft ze dus geen corona.

Tekst loopt door onder de video.

200921_SCHOOL_BEVERWIJK - NH Nieuws

Time-out

De schooldirectie reageerde snel op verschillende aanwijzingen en wilde verdere besmettingen voorkomen. Teamleider Marco Bakker van bovenbouw havo: "Dit besluit is vooral preventief genomen. We zagen het aantal besmettingen in havo 5 oplopen tot zes. We zagen er ook een rode draad in, omdat het bepaalde klassen betrof. Uit voorzorg naar onze collega's toe en onze leerlingen vonden we het wijs om een time-out te nemen en de leerlingen een paar dagen online-onderwijs te laten volgen." 

Volgens de leerlingen was het een goede maatregel. De online-lessen werden gelijk ingezet en ook lijken er minder leerlingen met coronaverschijnselen rond te lopen, valt leerling Fiep van Lieshout op. "Ik zie nu veel minder zieke mensen en de klassen zitten voller. Dus ik denk dat het een goede aanpak is geweest."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]