Sport

Ajax-trainer Erik ten Hag: regelmatige overwinning en ergenis om de VAR

20 september 2020, 19.08 uur · Aangepast 20 september 2020, 20.08 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - "Ik denk dat dit een regelmatige overwinning was. We zijn nooit in gevaar geweest." Zo begon trainer Erik ten Hag zondagavond de persconferentie na afloop van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers wonnen hun eerste thuiswedstrijd van deze competitie met 3-0.

Erik ten Hag op de persconferentie na Ajax-RKC - AT5/Jarno Grob

"We hebben een paar goeie goals gemaakt en nog een paar meer zelfs, maar die werden helaas afgekeurd. Bij fases werd er goed druk gezet, maar er waren ook situaties dat de finetuning gemist wordt. Dat is normaal in deze fase van het seizoen. Het is september, maar we zijn pas net begonnen." 

Over de afwezigheid van Gravenberch wilde Ten Hag niet al te veel kwijt. Het verhaal dat de middenvelder besmet was met het corona-virus wilde de trainer niet bevestigen. "Hij had klachten. In het kader van de privacy kan ik daar niet op ingaan", aldus Ten Hag.

Kudus man-of-the-match

Over de vervanger van Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus, was iedereen het eens: die maakte een overtuigend debuut en zag dat bekroond met de uitverkiezing tot man-of-the-match. Ten Hag: "Het is hier en daar nog wel zoeken. Dat-ie heel goed kan voetballen, hebben we vandaag kunnen zien."

Mohammed Kudus - Pro Shots/Jasper Ruhe

VAR

Over de VAR was menigeen minder te spreken. Zo gingen twee goals van Ajax door ingrijpen van de video-assistent niet door. Aan de andere kant werd een gele kaart bij RKC omgezet, na tussenkomst van de VAR, in een rode, waardoor de Brabanders het laatste kwart van de wedstrijd met een man minder speelden. Bovendien kostte het doorhakken van de knoop telkens opvallend veel tijd. 

Quote

"Met de VAR is het elke keer afwachten, hoe ziet het eruit? "

Ajax-trainer Erik ten Hag

Ten Hag: "Met de VAR is het elke keer afwachten, hoe ziet het eruit? We hebben er voor gekozen en het komt de fair-play ten goede. Alleen, af en toe heb je je bedenkingen en leidt  het tot ergernis."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio