Ga naar Content

Leerlingen Bijlmer schitteren op cover van Vogue: "Onze generatie is geweldig"

AMSTERDAM - Geen bekende modellen, maar twintig leerlingen van de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost staan deze maand in de Vogue. Het oktobernummer van de Nederlandse editie heet The Power of Youth en is een ode aan deze nieuwe generatie. 

Foto: Blommers&Schumm

Leerlingen Chanell Etruba en Tanisha Rumi kijken vol trots naar de foto's in het blad. Model staan voor de Vogue was voor hen een droom die uitkwam. Ze zijn niet alleen gefotografeerd, maar hebben ook meegewerkt aan de verhalen in het blad. "Iedereen heeft echt iets kunnen delen over hun jongere zelf of iets waar ze mee zitten", vertelt Chanell.

En dat was ook precies de bedoeling van de editie, die niet alleen óver, maar ook mét de leerlingen is gemaakt. "Het zijn de jongeren die de wereld moeten gaan veranderen en dat ongetwijfeld ook zullen doen. We vroegen hen het hemd van het lijf: over indrukwekkende verhalen, talenten en wereldbeeld", luidt de site van Vogue Nederland.

"Kijk naar de Black Lives Matter-protesten en klimaatverandering. Kijk hoe groot het is geworden, dit is pas het begin."

covermodel Tanisha Rumi

Dat de nieuwe generatie zo'n belangrijk rol heeft, is waar, zegt Tanisha. "We worden gezien als kinderachtig maar onze generatie is geweldig. Kijk naar de Black Lives Matter-protesten en klimaatverandering. Kijk hoe groot het is geworden, dit is pas het begin."

Ook Chanell vind het fijn dat er geluisterd wordt naar jongeren in de editie: "De jeugd heeft heel veel te zeggen zoals you can see."

Modellencarrière

Naast haar droom om advocaat te worden, ziet Chanell een modellencarrière nu ook wel zitten. Ze laat ons haar perfecte loopje zien: "Dit is hoe je een catwalk loopt en dat ga ik later dus doen." De oktobereditie met de leerlingen van de OSB is online én in de winkel verkrijgbaar.

Leerlingen Bijlmer op cover Vogue - NH Nieuws

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.