Ga naar Content

Slagersvrouw Corrie (81) stopt na 60 jaar worst snijden in Winkelcentrum Schalkwijk

HAARLEM - "Zestig jaar is zij er al bij, in de slagerij", zingt de troubadour in slagerij Van der Geest in Winkelcentrum Schalkwijk. Corrie (81) laat het afscheidsfeest als slagersvrouw maar over zich heen komen. "Ik was van plan om gewoon de achterdeur uit te gaan en gedag te zeggen, maar dat gaat dus niet door."

Foto: NH Nieuws

De slagersvrouw neemt afscheid en wordt overladen door bloemen van klanten. De slagerij is altijd in de familie gebleven en kleinkinderen lopen ook al achter de toonbank. Vast een reden waarom Corrie nog zo lang bleef meewerken. Maar niet alleen vanwege de familie kon ze gen afscheid nemen. "Ik heb altijd mijn hobby uitgeoefend en dat is de winkel."

Maar nu gaat het volgens haar echt niet meer. "Ik loop heel slecht en dat is geen reclame, zo sloffig achter de toonbank." Maar de klanten malen daar niet om. Ze gaan haar missen. "Maar omdat ik altijd nogal recht toe, recht aan ben, had ik niet gedacht dat de mensen dat zo zouden waarderen."

Het had voor haar niet gehoeven, al die aandacht op haar laatste werkdag in de slagerij. En straks als ze gewoon voor haar worst en vlees naar de winkel komt, hoeft ze geen voorkeursbehandeling. "Als ik aan de beurt ben, dan word ik geholpen. Ik ga niet voor."

81-jarige slagersvrouw stopt na 60 jaar werken - NH Nieuws / Geja Sikma

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]