Ga naar Content

Toch geen nachtsluiting Amsterdamse parken, wel in buitengebieden

AMSTERDAM - In tegenstelling tot wat de gemeente gisteren meldde, worden parken in Amsterdam toch niet gesloten 's nachts. In de communicatie van gister ontstond verwarring. Er werd gesproken over 'parken', waar 'buitengebieden' werden bedoeld. 

Foto: AT5

Specifiek gaat het slechts om de Ouderkerkerplas en delen van het Amsterdamse Bos. De maatregelen werd aangekondigd om illegale feesten tegen te gaan. Hoe de gemeente er precies voor wil zorgen dat deze plekken worden afgesloten, kon een woordvoerder niet zeggen. "We weten waar de feesten gehouden worden, dus daar kunnen we maatregelen nemen."

Geen hekken

In het persbericht over de coronamaatregelen schreef de gemeente gister: "om illegale feesten tegen te gaan, sluiten we plekken, zoals parken, ’s nachts preventief af."

Het bericht riep veel reacties op onder Amsterdammers: want veel parken in de stad hebben helemaal geen hek. Hoe kun je die dan afsluiten? "Dit kun je niet met het Beatrixpark doen, er zijn geen hekken", vertelde Anne-Mariken Raukema van de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark vrijdagavond al.

Lees ook

Nu blijkt dus dat er helemaal geen parken worden afgesloten. Wel zullen deze, zoals de afgelopen tijd al gebeurde, goed in de gaten worden gehouden, zegt een woordvoerder.

Kennemerland

Ook de veiligheidsregio Kennemerland kondigde gisteren aan streng op te zullen treden tegen illegale feesten in buitengebieden. Dat gaat dan ook om plekken die tegen Amsterdam aan liggen. 

Wanneer deze nieuwe regels ingaan, is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment wordt er door de gemeente Amsterdam gekeken naar de precieze invulling van de plannen.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.