Ga naar Content

Ook andere gemeentes keren zich tegen negatief Duits reisadvies

NOORD-HOLLAND - De stichting Holland boven Amsterdam heeft de Duitse ambassade gevraagd de rode gebieden te specificeren. Drie dagen geleden besloot het land de hele provincie een negatief reisadvies te geven om het hoge aantal coronabesmettingen. Duitse vakantiegangers zeggen hierdoor massaal hun vakantie af of keren eerder dan gepland terug naar huis.

Foto: NH Nieuws

De stichting Holland boven Amsterdam, die als doelstelling heeft Noord-Hollandse plaatsen als toeristische trekpleister 'op de kaart' te zetten, vindt het onterecht dat ook het noorden van de provincie code rood heeft gekregen van Duitsland. De stichting zegt de oproep te doen namens 17 gemeenten.

Daarmee sluiten zij zich aan bij Texel. Het eiland deed gister een oproep aan Duitsland. De toeristische sector is tijdens de sluiting dit voorjaar hard geraakt en probeerden het in het na seizoen enigszins goed te maken. Nu het reisadvies is aangescherpt naar code rood worden veel vakanties geannuleerd en zijn mensen eerder naar huis gegaan. 

Ambassade 

Een woordvoerder van de organisatie laat aan NH Nieuws weten dat het verzoek is ingediend bij de Duitse ambassade. Ze heeft er vertrouwen in dat Duitsland het reisadvies snel zal aanpassen. "We verwachten op korte termijn reactie. Duitsland heeft zijn Corona-organisatie goed op orde en reageert adequaat op actuele ontwikkelingen." 

Lees ook

Eerder liet Frank Spooren van VVV Texel weten dat de telefoon roodgloeiend stond. "Veel mensen bellen, mailen en appen ons met de vraag wat ze moeten doen." Hij begrijpt niet dat Duitsland de hele provincie rood heeft gekleurd. "Het ongenuanceerde hiervan is dat wij natuurlijk geen Amsterdam zijn. Terwijl dat de aanleiding is. En wij hier nu wel de gevolgen van ondervinden."

Onrust

Ook Peter Timmermans van de VVV Enkhuizen vindt het niet terecht dat hij "over één kam wordt geschoren met Amsterdam". Hij vertelde eerder aan NH Nieuws dat het net weer goed ging sinds de lockdown. De Duitse toeristen vertrokken nog niet meteen, maar hadden wel veel vragen.

"Je ziet dat ze onrustig worden: gisteren zat een groepje Duitsers bij mij aan de koffie en zij vroegen of er een lockdown aankomt. Ze konden het zelf ook niet geloven dat ze in 'code rood-gebied' waren. Ze voelden zich juist heel veilig hier."

Holland boven Amsterdam verwacht snel een antwoord van Duitsland. Tot die tijd geldt het negatieve reisadvies voor de Duitse vakantieganger voor de hele provincie. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.