Ga naar Content

Bedrijf helpt buurtbewoners Aalsmeer aan zonnepanelen én energiecoöperatie

AALSMEER - Bewoners van de Wilgenlaan in Aalsmeer willen graag groene energie krijgen uit zonnepanelen. Er is alleen één probleem: de daken van de huizen liggen voornamelijk in de schaduw. Een bedrijf in de buurt met een dak dat wél in de zon ligt, biedt nu uitkomst. 

Wilgenlaan krijgt zonnepark - NH Nieuws

Zonnepanelen op de daken van de Aalsmeerse huizen zouden maar twee uur per dag beschenen worden. "Dat is de moeite niet van de investering", legt buurtbewoner Bernard Schellenberger uit tegenover NH Nieuws.

Bij een bedrijf om de hoek zijn zonnepanelen wél rendabel en daarom bedacht Bernard samen met buurtgenoten en het bedrijf een energiecoöperatie. "Met onze wijk kunnen we daar meer dan 100 zonnepanelen opleggen. We brengen dat onder in een coöperatie en verdelen de opbrengst onder de bewoners."

"Wij kunnen ons dak gebruiken voor een goed milieu, zij kunnen daar een investering in doen: iedereen blij"

Nick Eveleens, MultiSupplies

De bewoners van de Wilgenlaan deden al veel om hun woningen te verduurzamen en kregen daarbij hulp van Sienergie Aalsmeer, een kenniscentrum voor energiebesparing. De volgende stap is het opwekken van zonne-energie op het dak van het bedrijf in de buurt.

Win-win situatie

Nick Eveleens van het bedrijf MultiSupplies vond het plan van de buurt heel interessant. "Wij kunnen ons dak gebruiken voor een goed milieu, zij kunnen daar een investering in doen: iedereen blij. Een echte win-win situatie."

Volgens Bernard is deze samenwerking financieel heel aantrekkelijk. "We gaan zodanig veel energie opwekken, dat de energiekosten van iedere bewoner gedekt zijn. Energieneutraal dus."

Jouw Noord-Holland

Benieuwd geworden naar de rest van de verhalen die NH Nieuws maakte over groen in de provincie? Bekijk dan op onze specialpagina alle reportages.