Sport

Van der Gragt en co verslaan Rusland en zetten grote stap naar EK

18 september 2020, 18.34 uur ยท Door Redactie

MOSKOU -  De Nederlandse voetbalsters zijn bijna zeker van deelname aan het eerstkomende Europees kampioenschap. Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman won in Moskou met 1-0 van Rusland. Stefanie van der Gragt uit Heerhugowaard speelde de hele wedstrijd en zag Jill Roord de enige goal maken. 

ANP / EPA

Het doelpunt viel al vrij vroeg in de wedstrijd. Na een kort genomen hoekschop dribbelde Jill Roord richting het strafschopgebied. Van afstand krulde de middenvelder van Arsenal de bal fraai in de verre hoek. Oranje wist die voorsprong in het vervolg van de wedstrijd vrij eenvoudig vast te houden. Zelf creëerde Nederland ook nauwelijks kansen. Inessa Kaagman (Hoorn) en Katja Snoeijs (Amsterdam) kregen in de slotfase nog speelminuten. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Het EK van 2022 is in Engeland. Wiegman maakt dat toernooi als bondscoach van Oranje niet meer mee. Ze vertrekt na de Olympische Spelen van Tokio om als trainer van de Engelse nationale vrouwenploeg aan de slag te gaan. Oranje won in 2017 in eigen land het laatst gehouden EK. 

๐Ÿ’ฌ Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio