Ga naar Content

AZ begint competitie tegen PEC zonder Vlaar en Idrissi

ALKMAAR - AZ moet het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle doen zonder Ron Vlaar en Oussama Idrissi. Beiden zijn geblesseerd uit het verloren duel met Dinamo Kiev in de voorrondes van de Champions League gekomen. 

Foto: Pro Shots / Action Images

Verdediger Vlaar werd dinsdag in Oekraïne in de slotfase gewisseld, Idrissi was na bijna een uur spelen in het veld gekomen.

"Jammer dat we opnieuw deze jongens zien afhaken"

AZ-TRAINER ARNE SLOT

"Hij heeft een terugslag na dat duel", zegt trainer Arne Slot over de Marokkaanse linksbuiten. "En Ron is er ook niet bij. Jammer dat we opnieuw deze jongens zien afhaken, maar dat begint wel een beetje het verhaal van de afgelopen weken te worden. Je ziet het overigens bij veel clubs sinds de corona-stop: de toename aan blessures."

Clasie onzeker 

Jordy Clasie moest vrijdag vroegtijdig van het trainingsveld. Het is nog onzeker of hij kan meedoen tegen PEC Zwolle. AZ zou de competitie vorige week beginnen tegen FC Utrecht, maar op verzoek van de Alkmaarders stelde de KNVB dat duel uit. De ploeg van Slot kon zich zo beter voorbereiden op de wedstrijd tegen Dinamo Kiev in de Champions League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]