Ga naar Content

Amsterdamse boekhandelaar deelt gratis boeken uit om iets terug te doen voor Amsterdam-Noord

AMSTERDAM - Waar veel winkels het de afgelopen maanden moeilijk hadden, draaide Boekhandel Over het Water in Amsterdam-Noord een betere omzet dan ooit. En dat begon voor eigenaar Lot een beetje te wringen: "Er zijn zoveel mensen die door corona minder inkomsten hebben. Die willen we met deze actie graag helpen."

Foto: NH Nieuws

Bij Lot Douze van Boekhandel Over het Water ligt nog een flinke stapel 'coronabonnen' achter de toonbank. Mensen die hun inkomsten zagen wegvallen door corona kunnen zich aanmelden voor een tegoedbon. 

Lot wil met haar coronabonnen graag iets terugdoen voor de buurt: "Dat we zo'n goed jaar hebben, is helemaal te danken aan onze klanten. Onze vaste klanten zijn heel trouw geweest. Veel mensen hebben ons gesteund en zijn juist meer bij ons komen kopen. Ik heb heel veel warmte gevoeld uit de buurt."

Tekst gaat door onder de video.  

Coronabon - NH Nieuws

Hoewel Lot veel positieve reacties krijgt, zijn de meeste bonnen nog niet vergeven. "Veel klanten laten weten dat ze wel graag een bon willen, maar dat er mensen zijn die het nog zwaarder hebben dan zij", vertelt Lot. "Ik had verwacht dat de bonnen veel sneller op zouden zijn."

Voorlopig zijn de tegoedbonnen dus nog niet allemaal vergeven. De bonnen kunnen de rest van het jaar nog worden ingezet.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.