Ga naar Content

Warmenhuizer voetbalvereniging schrapt wedstrijden na coronabesmetting bij lid

WARMENHUIZEN - De Warmenhuizer voetbalvereniging VIOS-W heeft op eigen initiatief besloten alle voetbalwedstrijden voor zondag te schrappen. Aanleiding is de ophef die deze week ontstond nadat een lid van de club het coronavirus bleek te hebben. Die voetballer speelde vorig weekend nog mee in een toernooi en zat na afloop in de kantine.

Foto: Adobe Stock

Voorzitter Jaap-Jan Swan is er duidelijk over. "Er hangt hier geen virus, maar je kunt het maar beter voor zijn. Waarom zou je onnodig risico lopen? Er zijn geen schuldigen en dit komt van buiten de vereniging af. Maar stel dat je de wedstrijden door zou laten gaan, en veel mensen blijken naderhand besmet te zijn met het coronavirus. Wie wordt er dan op aan gekeken?"

Nadat bekend werd dat de voetballer het coronavirus bleek te hebben, wilde voetbalclub VIOS-W aanvankelijk geen extra maatregelen treffen. Ze zag 'vooralsnog geen reden om trainingen en/of wedstrijden af te gelasten. Dit is ook getoetst bij de KNVB.'

De club heeft dan ook lang getwijfeld: "We kregen van de KNVB en de GGD geen eenduidig antwoord. Daarom besloten we zelf maar de knoop door te hakken en ze te cancelen."

Alert

Eerder werden mensen er wel op gewezen 'alert te zijn' als zij afgelopen zaterdagmiddag of -avond in de kantine waren geweest. Bij klachten werd iedereen aangereden thuis te blijven en zich te laten testen. "Ik weet van in ieder geval zeven spelers dat ze zich laten testen", zegt Swan. "Al zegt het ergens weinig, vooral als je geen klachten hebt. Dan heeft testen geen zin."

Ook de zaalwedstrijden zijn afgelast. Die worden op een later moment ingehaald, zo heeft de KNVB besloten. Van de zondagwedstrijden wordt ook verwacht dat ze later alsnog worden gespeeld. De wedstrijden, van de jongeren onder de achttien, negentien jaar, van zaterdag gaan wel door. Swan: "Wij zien geen enkele reden om die ook af te gelasten."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]