Ga naar Content

Ook Amsterdam Marathon gaat virtueel

AMSTERDAM - Net als heel veel andere (hardloop)evenementen kan volgende maand ook de Amsterdam Marathon virtueel worden afgelegd. Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om de 42,195 meter zondag 18 oktober met vele tienduizenden mensen tegelijk te lopen.

Foto: ANP

Deelnemers aan de Virtual Run kunnen hun afstand met behulp van een speciale app (gekoppeld aan STRAVA) in hun eigen omgeving afleggen inclusief tijdregistratie. Dit geldt zowel voor de hele als de halve marathon als ook de acht kilometer. Lopers dienen de afstand in de week van 18 tot en met 25 oktober af te leggen, maar wel op één en dezelfde dag.

De organisatie biedt via de app ook een digitaal startnummer en een finishcertificaat aan. Ook een shirt en een medaille kan worden besteld als herinnering aan deze speciale editie van de Amsterdam Marathon. 

Wie zich al had ingeschreven voor de 45e editie kan gratis deelnemen. Andere geïnteresseerden hebben daarvoor nog tot en met 14 oktober de tijd. Komend weekend zou de Dam tot Damloop worden gehouden. Ook dit evenement vindt noodgedwongen virtueel plaats. 

Hoe zo'n Damloop Home Edition gaat, zie je in onderstaande video

Deelnemers Damloop blikken vooruit op speciale home edition - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]