Ga naar Content

Voor sportief directeur Merijn Zeeman is de Tour de France per direct voorbij

LA-ROCHE-SUR-VERON - Merijn Zeeman is uit de Tour de France gezet. De sportief directeur van de ploeg van gele trui-drager Primoz Roglic heeft een vertegenwoordiger van de internationale wielrenunie UCI beledigd.

Foto: Pro Shots/Georges Deswijzen

De geboren Alkmaarder heeft zich volgens het juryrapport woensdag onbehoorlijk gedragen. Dat gebeurde bij de controle van de fietsen na de finish. Het juryrapport spreekt van 'intimidatie, schelden en ongepast gedrag van een teamlid ten opzichte van een UCI-functionaris tijdens de fietscontrole aan het einde van etappe 17'.

"Intimidatie, schelden en ongepast gedrag"

Juryrapport

Donderdag tegen middernacht kwam Zeeman met een reactie op Twitter waarin hij schuld bekende. "Ik heb me gister verbaal niet correct gedragen. Ik ben boos geworden omdat de commissaris zelfstandig de bracket van de fiets van Primoz wilde demonteren."

Tekst gaat verder onder de tweets

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Ik ben er kapot van maar onze gele droom leeft voort"

Sportief directeur Jumbo-Visma Merijn Zeeman
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Behalve dat Zeeman niet meer welkom is, moet hij ook een boete betalen van zo'n 1860 euro. Door de sanctie moet hij de mogelijke eindzege van Jumbo-Visma kopman Roglic zondag op de Champs-Elysees vanachter de televisie volgen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]