Ga naar Content
Haarlem

Zandvoortse hotels de dupe van 'code rood' in Noord-Holland: "Regent annuleringen"

17 september 2020, 15.55 uur · Aangepast 17 september 2020, 16.12 uur
Door: Redactie · Foto:

ZANDVOORT - "Sommige Duitse gasten zouden nog drie dagen blijven, maar durven het niet aan en gaan terug", verzucht Suzanne Jansen, eigenaar van het Amsterdam Beach Hotel in Zandvoort. Sinds de Duitse regering woensdag heeft besloten dat Noord-Holland 'een rode zone' is, dus een risicogebied, ziet ze veel Duitse gasten vertrekken en loopt het aantal annuleringen op. 

Duitsers die van Zandvoort terug naar huis reizen, moeten bij thuiskomst verplicht een coronatest ondergaan en mogelijk ook in isolatie. De Duitse regering maakte woensdag bekend dat zowel Noord- als Zuid-Holland risicogebieden zijn, ondanks dat de grootste brandhaarden in grote steden als Amsterdam en Rotterdam liggen. Een aderlating voor de Zandvoortse hotels, die afgelopen maanden net weer lekker draaiden. 

Suzanne Jansen van Amsterdam Beach Hotel baalt van het besluit van de Duitse regering:

Suzanne Jansen ziet veel Duitsers vertrekken uit Zandvoort of niet meer op komen dagen - NH Nieuws

Ook Lana Lemmens van Zandvoort Marketing is geschrokken van het besluit van de Duitse regering. "Je ziet mensen weggaan, hoewel ik gelukkig op straat nog Duitse kentekens zie. Dit is een harde klap voor Zandvoort. Het ging juist zo goed met de bedden in Zandvoort. Het had veel erger gekund, zoals in Amsterdam. Ook september en oktober leken de goede kant op te gaan. Dus dat dat niet is gebeurd, is gewoon balen, om het heel netjes te zeggen. Ik had de beslissing in Duitsland niet aan zien komen."

Zoals Lemmens al aangeeft, er lopen vandaag nog best wat Duitse toeristen rond in Zandvoort. Ook in het Amsterdam Beach Hotel slapen nog een aantal Duitse gezinnen of stellen. Zo ook Stephi, die met haar man en kind in Zandvoort op vakantie is. Ze waren al van plan om vrijdag te vertrekken en zien geen reden om eerder weg te gaan.

De Duitse Stephi maakt haar vakantie in Zandvoort af, ondanks code rood in de provincie - NH Nieuws

De Duitse Pia en Walter hadden nog niet gehoord dat ze zich, volgens hun eigen regering, nu in een rode zone begeven. De twee maken zich niet zo druk en blijven voorlopig ook in Zandvoort.

Walter en Pia raken niet in paniek van de berichten uit Duitsland - NH Nieuws

Op het Badhuisplein loopt een Duits echtpaar met mondkapjes op. "Sinds de regering heeft verteld dat dit binnen de rode zone valt, doen we deze mondkapjes op." Twee Duitse vriendinnen halen hun schouders op. "We blijven hier gewoon tot morgen. Geldt het ook voor Noordwijk? Oh ok, we zien het wel."

Ongeveer de helft van het aantal Duitse annuleringen in het Amsterdam Beach Hotel krijgt zijn of haar geld terug. Suzanne Jansen kijkt uit naar de persconferentie van vrijdagavond. "Ik hoop dat de Duitsers ook meekijken en misschien besluiten ze nog wel dat het reisverbod alleen voor Amsterdam gaat gelden. Dat je niet meteen heel Noord-Holland meer op rood hoeft te zetten." Voor komend weekend hoopt ze dat de kamers wel gevuld worden, maar dan met Nederlanders die er misschien toch nog een weekendje op uit willen trekken. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]