Ga naar Content

Geen traktatie voor PEC-aanvoerder van jarige Arne Slot: "Voel ik niet zo veel voor"

WIJDEWORMER - Een vrolijke dag voor Arne Slot. De trainer van AZ is jarig en blaast deze donderdag 42 kaarsjes uit. Zijn oud-teamgenoot en huidige PEC-aanvoerder Bram van Polen felicteerde hem via een video. "Zou lekker zijn als je oude cluppie eens trakteert op drie punten." Deze zaterdag nemen de Alkmaarders het namelijk op tegen PEC.

Voorbeschouwing AZ - PEC Zwolle - NH Nieuws

"We hebben een unieke kans laten liggen", blikt Slot nog even terug op de teleurstelling van afgelopen dinsdag. "Tijdens de wedstrijd bleek dat Dinamo Kiev ook weer niet zo sterk was dat we kansloos waren." De Alkmaarders verloren in Oekraïne met 2-0 en zijn daardoor uitgeschakeld voor de Champions League. 

Supporters

Zaterdag tegen PEC is een bijzondere wedstrijd voor Slot. Het is de club waar hij jarenlang speelde en daarnaast is het ook de eerste wedstrijd van het eredivisieseizoen. "Ik kijk het meest uit dat er weer supporters aanwezig zijn."

"Ik zou verrast zijn als er anders jongens dan Vlaar en Stengs klachten hebben"

az-trainer arne slot

Donderdag stond iedereen weer op het trainingsveld. Alleen Ron Vlaar en Calvin Stengs werkten een apart programma af. Beide spelers waren tijdens de voorbereiding lange tijd geblesseerd, maar stonden afgelopen dinsdag in Oekraïne in de basis. "De twee grootste vraagtekens zijn Vlaar en Stengs. Als er bij andere jongens klachten ontstaan zou ik dat verrast door zijn."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]