Ga naar Content

Hoog Noord-Hollands gehalte in strijd om Golden Boy Award

AMSTERDAM - Myron Boadu van AZ, Purmerender Mitchell Bakker van Paris Saint-Germain en Ajacieden Sergiño Dest en Ryan Gravenberch zijn nog in de race om de prestigieuze Golden Boy Award. De prijs gaat naar de voetballer die wordt verkozen tot beste speler van Europa onder de 21 jaar. 

Ryan Gravenberch - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De verkiezing, waarbij er aan het begint honderd talenten worden genomineerd en er telkens spelers afvallen, wordt georganiseerd door de Italiaanse krant Tuttosport. AZ'er Yukinari Sugawara zat ook bij die honderd talenten, maar hij overleefde de eerste schifting niet.

De spelers met een Noord-Hollandse achtergrond kennen grote concurrentie, want namen als Erling Haaland (Borussia Dortmund), Mason Greenwood (Manchester United), Phil Foden (Manchester City) en Ansu Fati (FC Barcelona) zijn ook op de lijst met de overgebleven namen te vinden. Vorig jaar ging de prijs uiteindelijk naar Atlético Madrid-spits Joao Felix.

Stemmen

Stem uitbrengen op een van onze Noord-Hollandse kanshebbers? Dat kan hier

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]