Sport

Baanwielrenner Büchli en landgenoten zien af van deelname aan EK

17 september 2020, 10.48 uur · Aangepast 17 september 2020, 10.58 uur · Door Redactie

Whatsapp

PLOVDIV - De Nederlandse baanwielrenners, waaronder de uit Haarlem afkomstige Matthijs Büchli, doen niet mee aan de Europese kampioenschappen in november in de Bulgaarse stad Plovdiv. Wielerbond KNWU heeft besloten het toernooi van het programma te halen, omdat voor Bulgarije momenteel 'code oranje' geldt in de coronacrisis.

ANP / Koen van Weel

Dat betekent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken aanraadt om alleen voor noodzakelijke reizen naar het Oost-Europese land te gaan. Wie Bulgarije toch bezoekt, moet bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine.

Onverantwoord

De KNWU-directie vindt het niet veilig en verantwoord om de baanwielrenners naar Plovdiv te sturen. De EK zijn van 11 tot en met 15 november. Mogelijk gaat de Nederlandse bond wel een toernooi in eigen land organiseren voor de Nederlandse baanploeg. Vanwege de coronacrisis staan er verder amper wedstrijden op het programma. Nederland beschikt over een bijzonder sterke baanploeg, die volgend jaar veel medailles wil oogsten op de Olympische Spelen van Tokio.

Büchli en Pieters

Op het EK van vorig jaar won Büchli een bronzen plak op de keirin en een gouden medaille op de teamsprint. In 2018 (goud op de kilomtertijdrit), 2017 (brons op de teamsprint) en 2014 (zilver op de keirin) was hij ook succesvol op het Europees kampioenschap. De Haarlemse Amy Pieters werd de afgelopen drie jaar derde op de koppelkoers tijdens het EK, samen met Kirsten Wild. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio
Whatsapp