Ga naar Content

Corona-uitbraak onder personeel afdeling bloedafname Antoni van Leeuwenhoek

AMSTERDAM - Een groot deel van het personeel bij de afdeling bloedafname in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam is deze week positief getest op corona. Het gaat om negen van de in totaal dertien medewerkers.

Foto: AT5

Het ziekenhuis laat weten dat de patiënten die op de afdeling zijn geweest niet geïnformeerd zijn over de uitbraak. "Bij de bloedafname is er kort contact tussen onze medewerkers en patiënten", aldus een woordvoerder. "Het risico op besmetting is daardoor minimaal."

Het Antoni van Leeuwenhoek laat verder weten dat er tijdens de lockdown veel preventieve aanpassingen zijn doorgevoerd, ook bij de bloedafname. "Er zijn plexiglas schermen aangebracht in de prikcabines zodat er geen direct contact is. Verder zijn de wachtruimtes verruimd, zodat mensen onderling anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Patiënten hoeven zich dus geen zorgen te maken."

Zodra iemand van het personeel klachten heeft, moet deze volgens het protocol van het ziekenhuis in quarantaine en zich laten testen. De zieke medewerkers op de afdeling bloedafname zijn inmiddels vervangen door personeel van andere afdelingen.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.