West-Friesland

NL
V

Overval op café in Enkhuizen: "De barvrouw rende gillend de straat op"

15 september 2020, 23.00 uur · Aangepast 16 september 2020, 10.09 uur · Door Maarten Edelenbosch

ENKHUIZEN - De barvrouw van café de Vriendschap kreeg tegen zeven uur vanavond de schrik van haar leven. Onder bedreiging van een mes werd ze gedwongen de inhoud van de kassa af te geven. Fred Broer liep net langs met zijn kinderen. "De barvrouw rende gillend de straat op."

Overval op café de Vriendschap in Enkhuizen - NH Nieuws

Hij zag wel twee mannen wegrennen, maar zijn aandacht ging vooral uit naar de vrouw. "Ze riep: 'Peter, peter', zo heet overbuurman. Ik ben in het café gaan kijken, daar lag iets op de grond. Ik dacht dat er een klant was gevallen en misschien kan ik eerste hulp verlenen. Maar dat was een houten pop. En toen kwam ze naar me toe en zei: 'Ik ben overvallen, ik ben bedreigd met een mes'." 

Daders stonden ineens in het café

De laatste klant had net het café verlaten. De barvrouw haalt een broodje uit de keuken en als ze terugkomt staat ze oog in oog met twee overvallers die haar bedreigen met een mes. Met de inhoud van de kassa gaan ze ervandoor. Het slachtoffer is volledig overstuur. "Het is ook nog een bekende van mij. Het is al een paar jaar m'n buurvrouw. Ik heb gezegd: 'als er wat is bel je maar aan vannacht'. Maar die zal ik morgenochtend wel spreken, of vanavond nog."

Quote

"Gewoon op klaarlichte dag voor nog geen 100 euro."

fred broer, ooggetuige overval

Nog steeds kan Fred het niet geloven wat er is gebeurd. "Echt bizar, gewoon op klaarlichte dag. Rond kwart voor zeven, zeven uur. Op klaarlichte dag voor nog geen honderd euro dat er weg is."

De politie heeft uitbreid onderzoek gedaan, maar de daders zijn nog voortvluchtig. Wel zijn ze mogelijk te zien geweest op verschillende camerabeelden in de stad. 

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].