Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Bijna 200 scholieren Kennemer College Beverwijk vrijwillig in quarantaine

15 september 2020, 15.33 uur · Aangepast 15 september 2020, 18.29 uur · Door Ruth Oei

BEVERWIJK - Wederom zijn twee eindexamenscholieren van het Kennemer College in Beverwijk besmet met het coronavirus. Ondanks het feit dat ze de besmetting niet op school hebben opgelopen, heeft rector Marc van Buuren de overige 200 leerlingen van havo 5 verzocht om voorlopig thuis te blijven.

Afgelopen maandag meldden twee leerlingen van havo 5 zich ziek met corona, vorige week bleken ook twee havo scholieren uit de eindexamenklas besmet. Vandaag kwamen daar nog twee leerlingen bij die positief getest waren. Uit voorzorg op nog meer besmettingen, en om enige kans op verspreiding te voorkomen, verzocht de school de ruim 200 overgebleven havo 5 scholieren om thuis te blijven en in vrijwillige quarantaine te gaan. 

Google Street View

De desbetreffende leerlingen zijn onderdeel van een hechte club havo 5 scholieren die buiten school intensief met elkaar omgaan. De GGD heeft kunnen achterhalen dat op een feestje waarbij veel havo 5 leerlingen aanwezig waren, de besmetting heeft plaatsgevonden. Daarom heeft de school in nauwe samenwerking met het GGD voor deze preventieve maatregel gekozen, om het patroon van de besmetting te doorbreken. 

“We willen niet langer achter de besmettingen aanlopen, we moeten het patroon nu doorbreken. De besmettingen zijn de naweeën van een feestje dat buiten schooltijd heeft plaatsgevonden. School was niet de broedplaats, maar wel de vindplaats”, aldus van Buuren. “Daarom moeten we er nu alles aan doen om de besmettingen tot stilstand te brengen en dan is een vrijwillige quarantaine voor de 200 leerlingen een gerechtvaardigde maatregel."

"De besmettingen zijn de naweeën van een feestje dat buiten schooltijd heeft plaatsgevonden"

Marc van Buuren, rector kennemer college in Beverwijk

"Voor de situatie zoals die zich nu ontwikkelt bij ons op school, zijn de huidige, landelijke, maatregelen niet voldoende specifiek", vervolgt Van Buuren. "Dit vraagt om een regionale, op de concrete situatie toegespitste, aanpak. Juist omdat de GGD regionaal werkt hebben wij als school ons snel en adequaat kunnen laten adviseren. We hebben veel leerlingen en kwetsbare docenten op school, en dan is dit, in samenspraak met de GGD, de meest verstandige keuze."

Van Buuren verwacht dat de meeste van de leerlingen aanstaande maandag weer op school kunnen verschijnen, in de tussentijd krijgen zij online onderwijs. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]