Amsterdam

NL
V

Jespers huis werd bekogeld met vuurwerkbommen vanwege regenboogvlag

14 september 2020, 21.30 uur · Aangepast 15 september 2020, 12.10 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Dit weekend werd het balkon van Jesper Raaijman uit Amsterdam Oost bekogeld met vuurwerkbommen. Binnen 24 uur werd Jesper twee keer opgeschrikt door een harde knal. "Het liefst laat ik de vlag natuurlijk hangen, maar ik weet niet of het nog wel kan."  

Jespers balkon werd bekogeld met vuurwerkbommen door regenboogvlag

Jesper zat op de bank toen hij iets op het balkon hoorde vallen. "Toen ik door het gordijn keek zag ik een rode flits. Ik dook meteen van de bank af want ik heb enkel glas. Daarna hoorde ik een harde knal."

Eieren

De vlag hing hij een paar weken geleden op uit solidariteit met een homostel uit de buurt, nadat hun regenboogvlag meerdere keren met eieren werd bekogeld. 

Het is niet de eerste keer dat het balkon van Jesper is toegetakeld. In augustus werd er al met eieren tegen zijn balkon gegooid: "Nu dit al drie keer is gebeurd, is dat natuurlijk wel beangstigend", vertelt hij. 

Tekst gaat door onder de video. 

Regenboogvlag bekogeld met vuurwerkbom in Amsterdam Oost - NH Nieuws

Een woordvoerder van de politie bevestigt de gebeurtenissen van dit weekend en laat weten dat er aangifte is gedaan. Jesper heeft contact met Roze in Blauw, het team van de politie dat zich bezighoudt met LGBTI-geweld. 

De politie kan niet met zekerheid zeggen of het voorval heeft plaatsgevonden vanwege de aanwezigheid van de regenboogvlag. “Dat is iets wat we op dit moment nog aan het onderzoeken zijn”, laat een woordvoerder weten.

Vlag laten hangen?

In Amsterdam Oost hangen nog steeds veel regenboogvlaggen uit het raam. Frederic Calmes denkt er niet over om zijn vlag weg te halen. ''Natuurlijk laat ik hem hangen. Ik ben trots op onze vlag en ik laat me niet bangmaken."

De vlag van Meriam wappert ook nog steeds trots vanaf haar balkon, ook in Amsterdam Oost: "Ik word wel een beetje bang van dit soort gebeurtenissen. Maar ik ga hem niet binnenhalen want dan heb ik het gevoel dat mensen die geweld plegen winnen. Dat gun ik ze niet. "

"Eerst was ik heel stellig dat ik hem niet zou weghalen," vertelt Jesper. "Maar mijn vriendin en ouders zijn bang dat me iets overkomt en ik moet rekening houden met de buren. Het liefst laat ik hem hangen, maar misschien kan het niet." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03