Ga naar Content

FC Volendam-trainer Jonk moet Van de Ven ook na NEC nog een tijdje missen

VOLENDAM - Met een waarschijnlijk ongewijzigd elftal speelt FC Volendam dinsdagavond tegen NEC. Trainer Wim Jonk houdt zich vooral vast aan de uitstekende eerste helft van zijn ploeg tegen Jong FC Utrecht (0-1). Domper is dat Micky van de Ven voor langere tijd niet inzetbaar lijkt. 

Vooruitblik op FC Volendam - NEC - NH Sport/Edward Dekker

Van de Ven liet zich maandag aan het einde van de training even zien. De talentvolle verdediger heeft korte tijd in het gips gezeten om zijn voetblessure beter te laten herstellen. Jonk vreest dat hij de komende wedstrijden nog geen beroep op Van de Ven kan doen. "Het (de blessure, red.) moet opgetraind worden. Daar hebben we misschien nog wel een aantal weken  voor nodig." 

Franco Antonucci is bezig om wedstrijdfit te worden. Hij kan nog geen hele wedstrijd spelen, maar is wel gebaat bij speelminuten. Toeval of niet, zonder deze twee basiskrachten, wist FC Volendam noch van Telstar (2-2) noch van Jong FC Utrecht te winnen. "We moeten niet gaan zeggen dat omdat Micky en Franco er niet bij zijn dat het ineens heel slecht gaat", zegt linksback Derry John Murkin. 

Jonk kijkt sowieso niet al te zeer naar de ranglijst van dit moment. "Laten we weer eens kijken waar we bivakkeren als we een stuk of zeven, acht wedstrijden gespeeld hebben", aldus Jonk.

"Laten we weer eens kijken waar we bivakkeren als we een stuk of zeven, acht wedstrijden gespeeld hebben"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam - NEC begint dinsdagavond om 21.00 uur. Je kunt het verloop van dit duel volgen via ons twitteraccount @NHSport_ Uiteraard vind je na afloop van de wedstrijd de reacties op onze website en app. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]