Ga naar Content

Zussen uit Purmerend zamelen slaapzakken in voor vluchtelingen op Moria

PURMEREND - De komende dagen zetten de zussen Paulien en Maaike Kloosterboer alles op alles om 650 slaapzakken in te zamelen voor de vluchtelingen van kamp Moria. Tot en met woensdag kunnen mensen slaapzakken doneren bij het decorbedrijf van hun vader in Purmerend.

Paulien en Maaike Kloosterboer - Foto: Privéfoto

Maaike wees haar zus Paulien op de oproep van hulporganisatie Because We Carry om 15.000 slaapzakken in te zamelen voor de vluchtelingen van het afgebrande kamp Moria op het eiland Lesbos. "We dachten meteen: laten we dit doen", vertelt Paulien aan NH Nieuws. "De beelden van Moria raakten ons heel erg. Op deze manier kunnen we, ook met het bedrijf, wat terug doen."

Slaapzak maakt het verschil

Because We Carry wil met de actie deze week nog de slaapzakken naar Lesbos sturen. 'Na goed denken en rondvragen is het de slaapzak die nu op Lesbos alle verschil maakt', valt in de oproep te lezen.

Hiervoor zocht de organisaties in eerste instantie inzamellocaties. Per locatie worden maximaal 650 slaapzakken ingezameld. Vanwege het transport kunnen er niet meer per locatie ingezameld worden.  Naast het bedrijf van de zussen Kloosterboer, is de Coffee Bakery in Haarlem het andere punt in Noord-Holland waar mensen hun slaapzakken heen kunnen brengen. 

"Als iedereen de slaapzakken echt inlevert, zitten we al op 600 stuks" 

Paulien kloosterboer

Sinds gisteren worden Paulien en Maaike al overspoeld met mailtjes en slaapzakken die worden aangeboden. "Als iedereen de slaapzakken echt inlevert, zitten we al op 600 stuks", vertelt Paulien. 

Al die slaapzakken moeten nog wel uitgezocht worden, want alleen goede, warme en schone slaapzakken worden opgestuurd. Gelukkig hebben de zussen genoeg hulp. Het hele bedrijf helpt mee. "We hebben genoeg mensen en middelen om dit allemaal te regelen."

Donaties

Tot en met woensdag kunnen er nog slaapzakken ingeleverd worden. Als er genoeg zijn ingezameld, neemt het bedrijf niet meer slaapzakken aan. "We vragen mensen in dat geval om een donatie te doen , zodat de stichting daar de eerste basisbehoeften kan kopen voor de mensen in Moria. Ook dat is nu heel erg nodig."

Door het hele land zijn inzamellocaties geopend. Op deze kaart zijn alle locaties te vinden. Kijk op de Facebookpagina van Because We Carry voor meer informatie. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.