Gooi

NL
V

Hilversumse vrouw (62) aangereden door klusjesmannen die haar hadden opgelicht

14 september 2020, 10.06 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Een Hilversumse vrouw is zaterdagochtend gewond geraakt nadat ze malafide klusjesmannen in een busje wilden tegenhouden die haar even daarvoor voor duizenden euro's hadden opgelicht. Dat meldt de politie. 

Adobe Stock

De klusjesmannen, Engelssprekende mannen, hadden de vrouw eerder op de ochtend enkele duizenden euro's aan contact geld afgetroggeld voor 'reparatiewerkzaamheden' aan de dakkapel van haar woning aan de Orionlaan. Toen ze dat geld hadden gekregen, wisten ze niet hoe snel ze moesten wegkomen. 

De 62-jarige vrouw probeerde te voorkomen dat de mannen wegkwamen door met haar fiets voor het busje van de klussers te gaan staan. De bestuurder reed een paar keer met opzet tegen haar fiets aan. De vrouw kwam ten val en raakte lichtgewond. De klusjesmannen sloegen toen alsnog op de vlucht. De politie heeft de mannen ook niet meer kunnen vinden. 

Malafide klusjesmannen

De klusjesmannen die de vrouw hebben opgelicht zijn volgens de politie zogenaamde 'travellers'. De klusjesmannen bieden op agressieve wijze hun diensten aan als ze plots voor de deur staan en vertellen dat ze gezien hebben dat er iets kapot is. Ze bieden aan de gebreken voor lage prijzen te verhelpen, maar klanten komen al snel bedrogen uit.

Achteraf blijkt vaak dat het werk niet of slecht gedaan is en moet de klant veel meer betalen dan afgesproken. Om hun geld te krijgen intimideren de klusjesmannen hun klanten en worden ze soms afgeperst. 

De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Hoewel van de klusjesmannen zelf nog elk spoor ontbreekt, heeft de politie wel foto- en filmmateriaal van omstanders gekregen waar de mannen op staan. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?