Sport

NL
V

ZVV Volendam-trainer Hoekema: "Achteraf gezien had het duel door kunnen gaan"

13 september 2020, 17.57 uur · Aangepast 13 september 2020, 18.23 uur · Door Redactie

VOLENDAM - "Het was een bewogen week", begint ZVV Volendam-trainer in gesprek met NH Sport. Zijn ploeg begon het nieuwe seizoen met een ruime nederlaag tegen nieuwkomer Texel '94  (9-3 red.). Tot overmaat van ramp kreeg Hoekema vrijdag te horen dat één van zijn spelers corona heeft. 

NH Sport/Maarten Westerduin

"Hij had last van een loopneus en hij hoestte veel. Daarom heeft hij zich laten testen. Uiteindelijk heeft de KNVB de wedstrijd tegen Veerhuys eruit gehaald", blikt Hoekema terug in gesprek met NH Sport. "Ik vertelde wat er aan de hand was tegen de voetbalbond en dat er contact zou zijn met de GGD om te kijken hoe we dat gingen doen. We wisten namelijk niet of we eventueel besmet waren, dus dan houd je een slag om de arm. Achteraf had die wedstrijd gespeeld kunnen worden." 

De speler is dinsdag ziek geworden. "De GGD is gaan terugrekenen. Eén van mijn spelers heeft nog contact met hem gehad in de besmettingstijd. De rest van het team bleef overnachten op Texel. Hij is in de ochtend terug gereden met de besmette speler. Die moest in quarantaine en de rest mocht van de GGD gewoon voetballen. Ze gaven zelfs aan dat het goed was om te spelen, omdat volgende week weer iets zou kunnen zijn."

Quote

"De rest mocht van de GGD gewoon voetballen. Ze gaven zelfs aan dat het goed was om te spelen"

ZVV VOLENDAM-TRAINER HJALMAR HOEKEMA

Thuisquarantaine

Het gaat naar omstandigheden prima met de besmette speler. "Hij heeft verkoudheidsklachten. Voor de rest zijn er op dit moment geen zaken die ernstig zijn. Hij mag woensdag uit mijn hoofd weer aansluiten. De GGD rekent terug vanaf het moment dat de corona begon en dan tien dagen in quarantaine."

Ondanks alle corona-perikelen is ZVV Volendam ambitieus voor dit seizoen. Op de helft van de eredivisie wordt de competitie in tweeën gesplitst. "Ons streven is natuurlijk om bij de bovenste acht te eindigen. We hebben een valse start gehad tegen Texel '94. De komende periode spelen we tegen Veerhuys, Hovocubo, De Hommel. Hovocubo is ook lekker begonnen." De ploeg van Sander van Dijk won vrijdag met 18-2 van nieuwkomer ZVV Den Haag. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio