IJmond

Heemskerkse heeft boodschap voor 'Rutte & co': "Loop eens mee met een verpleegster"

15 september 2020, 07.00 uur · Aangepast 15 september 2020, 07.51 uur · Door Dennis Mantz

Whatsapp

HEEMSKERK - Wat de Heemskerkse Ruurd Hoscher zou willen meegeven aan premier Mark Rutte op Prinsjesdag? "Wacht niet meer op een manifestatie op het Malieveld, maar luister naar de mensen uit de samenleving die een boodschap kunnen overbrengen. Dat zou een heel ander licht op de zaak werpen."

NH Nieuws / Dennis Mantz

Exact vijf jaar geleden stond Ruurd met haar man Henk Hoscher aan haar zijde. Ze was een van de mensen uit de serie 'De Flat', waarbij niet politici maar de 'gewone' Noord-Hollanders zich uit konden spreken over de plannen van het kabinet op Prinsjesdag. Haar man blijkt te zijn overleden, niettemin wil ze zich graag voor camera uitspreken. "Als ik zie hoeveel protesten er plaatsvinden, dan denk ik echt: dat hadden ze kunnen voorkomen. Vraag de boer eens hoe ze kunnen veranderen, en loop eens een dag mee met een verpleegster die haar poten onder haar kont vandaan loopt", aldus de uitgesproken Heemskerkse.

Tekst gaat verder onder de video:

Ingeborg heeft een boodschap voor de premier - NH Nieuws

Ook de gehandicapte Ingeborg van Kleef pleitte in 'De Flat' in 2015 voor het openhouden van sociale werkplaatsen, uit vrees om in het 'gewone' bedrijfsleven niet mee te kunnen in het tempo dat ze daar gewend zijn. Vijf jaar later werkt ze nog steeds in een sociale werkplaats. "Daar ben ik ik enorm blij mee, maar had ook geluk omdat mijn baas zei dat ik vanwege mijn leeftijd kon blijven. Ik kan namelijk bijna met pensioen."

Rutte

Toch wil ze zich graag uitspreken voor haar collega's met een beperking. "Meneer Rutte, alstublieft, laat de jonge mensen en ook oudere mensen gewoon werken in de sociale werkplaats. Houd deze werkplaatsen open, anders sneeuwen ze onder en missen ze de mensen die ervoor getraind om - bijvoorbeeld - een epileptische aanval te kunnen helpen."

Verantwoording

We hielden de enquête onder de 4100 leden van het NH Nieuws panel. In totaal deden 1411 mensen mee aan het onderzoek.

Wil je ook meepraten over allerlei onderwerpen in Noord-Holland? Geef je dan hier op voor het NH Nieuws panel. Je wordt dan ongeveer eens per maand uitgenodigd voor onze enquêtes.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond.

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

Whatsapp