Ga naar Content

Jongeren bekogelen politie in Bergen met glaswerk

BERGEN - De uitgaansavond in het centrum van Bergen is vannacht uitgelopen in een onrustige nacht. Jongeren daagden de politie uit en gooiden met glas richting agenten. Twee jongens zijn inmiddels aangehouden. 

Beeld van de bewuste nacht - Foto: Ooggetuige

Rond 1.30 uur werden agenten bij het Plein in het centrum van het dorp uitgedaagd en uitgescholden door een groep van zo'n 20 tot 30 jongeren. Toen een van de jongeren, een 17-jarige jongen, werd aangehouden voor het beledigen en bedreigen van agenten, liep de boel nog meer uit de hand. 

Van de vechtpartij vannacht is inmiddels ook een video opgedoken. Volgens horecaeigenaren die de video ook in bezit hebben en anoniem willen blijven, is op de video heel duidelijk te zien hoe de politie en de jongeren met elkaar slaags raakten bij het Plein. 

Artikel gaat door onder de video

Jongeren bekogelen politie in Bergen met glaswerk - NH Nieuws

Glaswerk gegooid

De groep begon zich te bemoeien met de aanhouding en keerde zich tegen de politie en begon met glaswerk te gooien, meldt wijkagent Maarten van de Molen op Twitter. Agenten voelden zich genoodzaakt om geweld te gebruiken, om ze zo op afstand te houden. 

Door extra politie in te zetten, wisten agenten de groep uit elkaar te drijven en het Plein leeg te vegen. Niemand raakte gewond vannacht, wel is vanmorgen nog een 18-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van belediging en bedreiging. Ook wordt er verder onderzoek gedaan naar de groep en is de politie op zoek naar beelden van de ruzie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]