Ga naar Content

Laat doelpunt NEC doet Jong Ajax de das om in De Goffert

NIJMEGEN - Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 verloren van NEC. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, die met een compleet ander elftal aantrad dan tijdens de vorige competitiewedstrijd, moest toezien hoe oud-Ajacied Jordy Bruijn in de slotfase van de wedstrijd de winnende treffer voor zijn rekening nam. 

Foto: Pro Shots / Paul Meima

De eerste kans van de wedstrijd was voor Elayis Tavsan, die vorig jaar nog het Telstar-shirt droeg maar nu voor NEC speelt. De aanvaller miste het doel van Dominik Kotarski op een haar na. Aan de andere kant lag NEC-doelman Norbert Alblas een Ajax-treffer in de weg na een aantal snelle combinaties. 

Van Eijden

Het was de thuisploeg die na twintig minuten op voorsprong kwam. Rens van Eijden knikte een corner van Bruijn knap binnen. Jong Ajax meldde zich in het vervolg van de wedstrijd enkele keren voor het doel van Alblas, maar onder meer een schot van Kenneth Taylor was niet genoeg om de keeper de bal uit zijn doel te laten vissen. 

Tekst gaat verder onder de video

Foto: Pro Shots / Paul Meima

Na de pauze kregen beide ploegen kansen om te scoren. Voor de Amsterdammers was de sterke spits Brian Brobbey gevaarlijk met een laag schot, terwijl Bruijn Kotarski aan de andere kant testte met een snoeiharde vrije trap.

Het was Giovanni die de ploeg van Van der Gaag uiteindelijk op gelijke hoogte met de gastheren zette. De Braziliaan ontsnapte aan buitenspel en schoof de 1-1 achter Alblas. Lang kon er echter niet worden genoten van de gelijkmaker, want in een mum van tijd liet Bruijn zich opnieuw gelden. De Amsterdammer werd door Youri Regeer neergehaald in het strafschopgebied, waarna hij zijn ploeg vanaf elf meter naar de overwinning schoot: 2-1.  

Opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Tavsan (Beekmans/83), Barreto (Van Ottele/69), Bruijn, Sellouf (v/d Sluijs/56); Romeny (Fase/69), Janga

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; v/d Sloot (Giovanni/46), Kasanwirjo, Musampa, Douglas (Mendez/79); Llansana, Regeer, Taylor; Q. Timber, Brobbey (De Waal/79), Ünüvar (Rasmussen/79)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]