Saibari bezorgt Jong AZ tweede nederlaag van het seizoen

WIJDEWORMER - Jong AZ heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn kwam vroeg op voorsprong tegen de leeftijdsgenoten van PSV, maar zag dat de Eindhovenaren door onder meer een ontketende Ismael Saibari alsnog aan het langste eind trokken (1-4).

De start van de Alkmaarse talenten was veelbelovend. Na voorbereidend werk van Thijs Oosting werkte Mohamed Taabouni de openingstreffer binnen: 1-0. Jong AZ bleef voetballend sterk en leek de overhand te hebben, maar wist verder niet veel gevaar te bewerkstelligen voor het doel van de tegenstander.

Jong PSV vocht zich naarmate de eerste helft vorderde terug in de wedstrijd en de Alkmaarders kregen kort voor de rust het deksel op de neus. Keeper Hobie Verhulst, die mocht spelen omdat er geen leeftijdsgrens is bij onderlinge wedstrijden van beloftenteams, redde eerst nog op een schot van Richard Ledezma. Enkele minuten later moest hij het antwoord schuldig blijven op een strafschop van dezelfde Amerikaan.

In de rust kreeg de ploeg van trainers Vonk en Goudmijn de kans om zich weer op te richten, maar kort na de pauze ging het opnieuw mis. Saibari zorgde er al snel voor dat de Eindhovenaren voor de eerste keer deze avond aan de goede kant van de score stonden. De aanvaller wist wel raad met een goede bal van Justin de Haas.

Saibari

De naam Saibari zou in het vervolg van de wedstrijd nog veel vaker voorbij komen. Kort na de 1-2 was hij bijna direct goed voor de 1-3, maar de Marokkaans-Spaanse technicus schoot voorlangs. Des Kunst zag een megakans namens AZ gekeerd worden door PSV-doelman Maxime Delanghe en even later was het aan de andere kant raak. Saibari kreeg de bal plots voor de voeten en wist wel raad met dat buitenkansje. Doordat Verhulst in de slotfase in de fout ging, kon de aanvaller vervolgens zijn hattrick completeren: 1-4.

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Dekkers (Velthuis/72), Jacobs, Gullit, Gemmel; Koopmeiners, Taabouni, Franken; Margaret, Kunst (Griffith/66), Oosting

Opstelling Jong PSV: Delanghe; Sambo, Kreekels, Luis Felipe, De Haas; Matuta, Ledezma, Schoonbrood (Kristinsson/82); Timan (Kjolo/85), Saibari, Touré (Thomas/85)